maanantai 25. marraskuuta 2013

Tee itse joulukarkit: Piparkakku-valkosuklaafudge




Rakastan haasteita, joten lähdin Dansukkerin kutsumana kisaamaan taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä. Ensimmäinen tuote, jonka Dansukker lähetti arvioitavaksi oli Dansukker Glukoosisiirappi. Tarkoitus oli loihtia ihania joulumakeisia Dansukkerin Glukoosisiirappia käyttäen ja mikäs muu vei voiton kuin ihanan pehmeän fudgen kokeilu.

Sitten vielä miettimään toteutusta...ajattelin heti ensimmäisenä, että reseptissä täytyy olla jotain erikoista. Sitten syntyikin idea lisätä valkosuklaafudgen rinnalle juustokakkumainen piparkakkupohja. Sen jälkeen ideat vain pursuilivat :) Päätin tehdä joulukarkit kakun muotoon ja siitähän syntyi sitten tällainen Piparkakku-valkosuklaafudge joulukarkkikakku. No vaikeinta oli tosiaan keksiä tällaiselle idealle nimi, mutta kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Täytyy itse nyt kehua, että kyllä joulukarkit voi syödä kakunkin muodossa! Uskokaa pois :) Joskus on ihana antaa mielikuvituksen viedä mennessään.

Tämä Dansukkerin glukoosisiirappi on oiva apu joulukarkkien teossa. Se antaa pehmeän ja suussasulavan rakenteen karkeillesi. Käy kurkkaamassa Dansukkerin sivuilta lisää joulukarkkien ohjeita. Kuvien alta löydät minun ohjeeni:





Piparkakku-valkosuklaafudge (24 cm vuokaan tehtynä)

Itse jaoin keksipohjan ja taikinan kahteen eri vuokaan. Kakusta tuli 18 cm halkaisijaltaan ja neliöitä leikkasin leipävuokaan tehdystä "kakusta".

Keksipohja:
200 g piparkakkuja
80 g voita

Fudgetaikina:
3,5 dl Dansukker taloussokeria
1 dl Dansukker glukoosisiirappia
2 dl kuohukermaa
50 g voita
250 g valkosuklaata (voi vaihtaa myös tummempaan suklaaseen)

Valmista keksipohja. Hienonna/murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Voit vuorata vuokien pohjat leivinpaperilla. Painele keksitaikina kevyesti kakkupohjavuoan pohjalle. Voitele reunat öljyllä tai voilla, jottei fudge tartu reunoihin kiinni. Laita jääkaappiin lepäämään hetkeksi.

Kaada taloussokeri, glukoosisiirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seos 113 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria. Ota seos heti pois liedeltä, kun se on 113 asteista ja sekoita seoksen joukkoon suklaapalat ja voi. Sekoita niin kauan, että massa on tasainen. Kaada fudgemassa piparkakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Fudge on syötävää/leikattavaa noin 4 tunnin kuluttua, kun se on täysin jähmettynyt. Koristele kakun muotoon tai leikkaa paloiksi. Säilytetään jääkaapissa.

Nauti ihanista joulukarkeista!

13 kommenttia:

  1. Onpas hurjan hieno idea tehdä karkkikakku :) Tuosta tekisi mieli ottaa pieni tai vähän isompikin siivu! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! :) Ihanaa kun tykkäsit ideasta. Tämä olikin makeaa ja kerrassaan rakastan valkosuklaata :) Nyt kyllä pompsahdan samantien vastavierailulle katsomaan leipomuksiasi ja mitä sinulle kuuluu!

      Poista
  2. Ihana ohje! Toivottavasti kerkeää kokeilla vielä tänä vuonna. On aikomus pistää joulukalenterikin pystyyn ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkumonsteri :) Sama täällä ja kiirettä pitelee! ;)

      Poista
  3. Onko täyte muuten jähmetyttyään semmoista "tahmeaa"? Löysin kaapistani hauskan silikonivuoan, jolla voi tehdä pieniä lumihiutaleleivoksia ja näistä tulisi kyllä aivan ihania! Mutta mietin vain, että jähmähtääköhän täyte niihin kiinni sen verran, että lopputulos ei ole kauniin tasainen kumoamisen jälkeen (vaikka pakastan leivokset)..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaisinpa sanoa, että varmasti onnistuu. Uskoisin niin, mutta en voi olla varma. Tämä kyllä jähmettyi mukavasti ja leikkaaminen onnistui hienosti. Ei auta kuin kokeilla :) kuulostaa kyllä hienolta idealta!

      Poista
    2. Okei. Minä kerron sit miten kävi, jos kerkeän testata =D

      Poista
    3. Kiva Kakkumonsteri :) Olisi kiva kuulla miten kävi :D

      Poista
  4. Voi taivas kuinka ihania kuvia, pitää kuivailla näppis kuolasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihana saada kuvista palautetta :) Ja mukava kun saavat veden kielelle :D

      Poista
  5. Tosi hyvin onnistui valkosuklaafudge silikonisiin lumihiutalemuotteihin tehtynä! =) Tosi kiva resepti! Laitoin sen blogiini tänään ;) Sinulla on ollut niin ihania joulupostauksia, että pöllin myös tuon pipari-suklaakakun reseptin ja after eight kaakaopurkit sinulta. ;) Nekin tulee blogiin parin päivän päästä. Laitoin myös linkin sivuillesi, koska idean sieltä hain. Minulla oli paljon joulukalenteri-ideoita tälle vuodelle, mutta muutaman muutin juuri näiden ihanien reseptiesi takia ;) Ja kuvasi ovat niin ihania. Olen ihan kade =D Ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että onnistuit ja tuli niin kauniita! Voi kiitos siitä kunniasta. Mukava oli käydä lukemassa :) Onhan sinullakin kauniita kuvia. Nyt on todella vaikeaa ottaa hyviä kuvia kun valoisaa on vain parin tunnin ajan täällä Lapissa, jos sitäkään :D kiitos ihanasta kommentista ♥

      Poista
  6. HFCS aiheuttaa insuliiniresistenssiä, diabetesta, kohonnutta verenpainetta ja painon nousua minkä lisäksi se valmistetaan geenimanipuloidusta maissista. Maissinjalostajien liitto ajatteli nimenmuutoksen tuovan jotenkin ’selvyyttä’ kuluttajille. Lisääntynyt glukoosi-fruktoosisiirapin kulutus johtaa myös elimistön kromivarantojen hupenemiseen, sillä kromilla on tärkeä rooli glukoosin imeytymisessä verenkierrosta soluihin.
    Kahden viimeaikaisen amerikkalaistutkimuksen mukaan lähes puolet kaupallisten glukoosi-fruktoosisiirappien näytteistä sisälsi elohopeaa, jota löytyi myös kolmasosasta suosittuja ruoka- ja juomateollisuuden merkkituotteita, joissa HFCS on käytetyimpien raaka-aineiden joukossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)