Leila's Belgian waffles
4 stora våfflor - 4 isoa vohvelia
Belgiska Jordgubbsvåfflor
- 2 ekologiska ägg
- 125 g smör
- 2 ½ dl mjölk 3 %
- 2 dl vatten
- 12 g färsk jäst
- ½ tsk salt
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 ¾ dl vetemjöl
- ½ liter färska jordgubbar
- Smält smör till gräddning
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
- Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
- Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
- Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
- Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
- Servera dessa härligheter på Gränsbodens fin fina tallrikar! :)
Belgialaiset mansikkavohvelit
- 2 luomu kananmunaa
- 125 g voita
- 2 ½ dl täysmaitoa
- 2 dl vettä
- 12 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ litraa tuoreita mansikoita
- Sulatettua voita paistamiseen
- Erottele keltuaiset valkuaisista.
- Sulata voi, lisää maito ja vesi. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (37 asteiseksi).
- Liuota hiiva nesteen joukkoon.
- Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti vohvelitaikinan joukkoon ja anna taikinan turvota noin 20 min.
- Paloittele mansikat vohvelitaikinan joukkoon.
- Paista vohvelit vohveliraudalla n. 3-5 min.
- Tarjoile vohvelit näistä ihanista Gränsbodenin lautasista suffeleiden kera! Nam! :)
Mums ;)
VastaaPoistaÖnskar dig en fin helg!
/S
Tack detsamma S! :)
Poistanam nam.. ihana blogi sulla.. :)
VastaaPoistaKiitos Lystimäen emäntä! :)
Poista