4 ruissihtileipää - 4 rågsiktskakor
Leilan ruissihtileivät
0.5 dl oliiviöljyä
4 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
1.5 rkl leipämausteseosta
1 pkt (12g) kuivahiivaa
6 dl ruissihtijauhoja
1 tl etikkaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1. Sulata voi kattilassa ja lämmitä se oliiviöljyn, maidon, siirapin, suolan ja leipämausteen kanssa 45-50 asteiseksi.
2. Sekoita kuivahiiva ja ruissihtijauhot kulhossa. Kaada seos taikinanesteeseen, lisää etikka ja aloita taikinan alustaminen.
3. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
4. Kohota taikina kulhossa leivinliinan alla noin tunnin ajan.
5. Leivo taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä neljäksi pyöreäksi leiväksi ja "leikkaa" niiden pintaan skonssien tapaan syvät viillot ja pistele haarukalla reikiä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kohota leipiä leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
8. Kypsennä leipiä uunin keksiosassa noin 15-17 minuuttia.
p.s. ihana pastellinen piirakkavuoka Gränsbodenista! :)
0.5 dl olivolja
4 dl mjölk 3%
2 tsk salt
1 dl bröd sirap
1.5 msk brödkrydda
1 pkt torrjäst
6 dl rågsikt (Obs, rågmjöl och rågsikt är inte samma sak!)
1 tsk ättika
5 dl vetemjöl special
Gör så här
p.s. ihana pastellinen piirakkavuoka Gränsbodenista! :)
Leilas rågsiktskakor
50 g smör0.5 dl olivolja
4 dl mjölk 3%
2 tsk salt
1 dl bröd sirap
1.5 msk brödkrydda
1 pkt torrjäst
6 dl rågsikt (Obs, rågmjöl och rågsikt är inte samma sak!)
1 tsk ättika
5 dl vetemjöl special
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Smält smöret i en kastrull och värm med
olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader.
3.
Blanda torrjästen med rågsikten i en
bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.
4.
Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.
5.
Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.
6.
Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).
7.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
8.
Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15-17 minuter.
p.s. underbara pajformen från Gränsboden, Haparanda :)
p.s. underbara pajformen från Gränsboden, Haparanda :)
Mums, måste nog baka lite jag oxå!!!!
VastaaPoistaTusen tack för " new blog love"!
Kram/S
kylläpäs oli hyvvää leipää. T: maistaja
VastaaPoista♥
VastaaPoistaIhania nämä Leilan ohjeet sekä tietysti blogisi, liityin lukijaksi :)
VastaaPoistaIhana kuulla Kattipaakari :) Kiitos ja mukava kun liityit lukijaksi! Niin ja käyn heti osallistumassa arvontaan! :)
PoistaNiin ja käyhän kurkkaamassa blogini arvonta ;)
VastaaPoista