Leilas Rocky Road Brownies - by Anette!
1 plåt/ 24 brownies -
1 pellillinen/24 brownieta
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- 1/2 tsk salt
- 6 ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Rocky Road Topping
- 1/2 påse Dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 2 dl salta jordnötter
- 2 nävar mini-marshmallows
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Rocky road topping
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor. __________________________________________________
1 pellillinen/ 24 brownieta
- 350 g pehmeää voita
- 6 dl sokeria
- 3 dl kaakaojauhetta
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 6 kananmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
Fudgekuorrute
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 400 g tummaa suklaata
Rocky Road päällinen
- 1/2 pussia Dumle karkkeja
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 2 dl suolapähkinöitä
- 2 kourallista mini-vaahtokarkkeja
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
- Lisää taikinaan yksi kananmuna kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
- Levitä leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja kaada taikina sen päälle.
- Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 15-25min. Kokeile sen kypsyyttä tikulla, koska se ei saa jäädä taikinaiseksi. Jäähdytä kakkulevy.
Rocky road kuorrute
- Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi.
- Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne lämpimään kermamaitoon niin, että ne sulavat.
- Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, sirottele sen päälle dumle palat, pähkinät ja vaahtokarkit.
- Jäähdytä levy kylmässä ja leikkaa neliöiksi.
Fin fina och säkerligen goda!/Johanna
VastaaPoistagoda är bara förnamnet kan jag tro :) Vill själv också prova...smaskigt!
PoistaEn kestä!! Laita postilaatikkoon :)
VastaaPoistaEn itekkään kestä! En ole murustakaan maistanu ja varmaan taivaallisen hyviä! :)
PoistaVau! Nää on varmaan ihan superhyvii :) pakko kokeilla ja päällys varmasti tosi hyvää! T.Sofia
VastaaPoistakokeilla kannattaa! itsekin ajattelin salaa herkutella joku viikonloppu :)
PoistaHeippa!Jos makeannälkä yllättää niin taatusti saa sen karkotettua tällä reseptillä,pikku pikku palanen riittää!ja voisin aatella tekeväni seuraavan vaaleammalla suklaalla :-)
VastaaPoistat:Anette
Koskapa tuo makeannälkä ei yllättäis, nyt ja aina mulla ainakin :) Tuntuu, että mulle ei ole mikään liian makeaa! Vaarallista :)Vaalealla suklaalla saattaa tulla kyllä vielä makeampi, mutta mua se ei haittaiskaan! Kokeileppa Anette niin tulen maistamaan!
PoistaMy dearest friend hallitsee kerta kaikkiaan tämän makean puolen! ;D