maanantai 21. tammikuuta 2013

Leilas Rocky Road Brownies - by Anette!


1 plåt/ 24 brownies - 

1 pellillinen/24 brownieta

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping

  • 1/2 påse Dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marshmallows
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Rocky road topping

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor. __________________________________________________

     

    1 pellillinen/ 24 brownieta

    • 350 g pehmeää voita
    • 6 dl sokeria
    • 3 dl kaakaojauhetta
    • 1 dl vaaleaa siirappia
    • 1/2 tl suolaa
    • 6 kananmunaa
    • 3 dlvehnäjauhoja

    Fudgekuorrute

    • 3 dl kuohukermaa
    • 1 dl maitoa
    • 1 dl vaaleaa siirappia
    • 400 g tummaa suklaata

    Rocky Road päällinen

    • 1/2 pussia Dumle karkkeja
    • 1 dl pistaasipähkinöitä
    • 2 dl suolapähkinöitä
    • 2 kourallista mini-vaahtokarkkeja

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
    2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
    3. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
    4. Lisää taikinaan yksi kananmuna kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
    5. Levitä leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja kaada taikina sen päälle.
    6. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 15-25min. Kokeile sen kypsyyttä tikulla, koska se ei saa jäädä taikinaiseksi. Jäähdytä kakkulevy.

    Rocky road kuorrute

    1. Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi.
    2. Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne lämpimään kermamaitoon niin, että ne sulavat.
    3. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, sirottele sen päälle dumle palat, pähkinät ja vaahtokarkit.
    4. Jäähdytä levy kylmässä ja leikkaa neliöiksi.

8 kommenttia:

  1. Fin fina och säkerligen goda!/Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. goda är bara förnamnet kan jag tro :) Vill själv också prova...smaskigt!

      Poista
  2. En kestä!! Laita postilaatikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itekkään kestä! En ole murustakaan maistanu ja varmaan taivaallisen hyviä! :)

      Poista
  3. Vau! Nää on varmaan ihan superhyvii :) pakko kokeilla ja päällys varmasti tosi hyvää! T.Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kokeilla kannattaa! itsekin ajattelin salaa herkutella joku viikonloppu :)

      Poista
  4. Heippa!Jos makeannälkä yllättää niin taatusti saa sen karkotettua tällä reseptillä,pikku pikku palanen riittää!ja voisin aatella tekeväni seuraavan vaaleammalla suklaalla :-)

    t:Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskapa tuo makeannälkä ei yllättäis, nyt ja aina mulla ainakin :) Tuntuu, että mulle ei ole mikään liian makeaa! Vaarallista :)Vaalealla suklaalla saattaa tulla kyllä vielä makeampi, mutta mua se ei haittaiskaan! Kokeileppa Anette niin tulen maistamaan!
      My dearest friend hallitsee kerta kaikkiaan tämän makean puolen! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)