Tänään olikin Leilan vadelma- ja suklaatryffeleiden vuoro! Nämä kuuluukin aika vahvasti sinne karkkien kategoriaan ja tuntuvat nyt erittäin epäterveellisiltä, mutta ovat itsetekemiä, joten saavat luvan päätyä meidän perheen masuihin :D Olihan nämä niin herkullisia, että tuskin kauan lojuvat pöydällä! Olivat sen verran hyviä, että tulee tehtyä toistekin. Leila se osaa tehdä näitä makeita!
Hallon- och chokladtryffel ca.25 stycken
1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta, tinade hallon)
Finhacka chokladen, smält den så att den blir halvsmält i ett vattenbad och rör om. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. Värm försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull. Häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur. Forma till kulor och rulla i kakao.
Soseuta sulatetut pakastevadelmat pusertamalla ne hienon siivilän lävitse. Kuumenna vadelmasose, hunaja ja vaniljatangon siemenet kiehuvaksi seokseksi. Hakkaa suklaa hienoksi. Kaada lämmin marjasose suklaan joukkoon ohuena norona samalla sekoittaen, jotta massa ei juoksetu. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää joukkoon voi pieninä kimpaleina. Mausta halutessasi alkoholilla. Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja kierittele ne kaakaojauheessa. Pallot voi myös kastaa sulatettuun suklaaseen ja kieritellä kaakaojauheessa, kun suklaa on lähes kovettunut.
Leilan vinkki! Tryffeleitä voi säilyttää huoneenlämmössä ilman, että ne pilaantuu. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
2 msk flytande honung
½ färsk vaniljstång
230 g Manjari 64% (Valrhona)
60 g mjukt smör
1 msk Marsala, portvin eller hallonlikör (valfritt)
1 dl kakao av god kvalitet
½ färsk vaniljstång
230 g Manjari 64% (Valrhona)
60 g mjukt smör
1 msk Marsala, portvin eller hallonlikör (valfritt)
1 dl kakao av god kvalitet
Finhacka chokladen, smält den så att den blir halvsmält i ett vattenbad och rör om. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. Värm försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull. Häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur. Forma till kulor och rulla i kakao.
Leilas tips! Denna tryffeln kan förvaras i rumstemperatur utan att bli
dålig. Plasta ordentligt vid förvaring eller låt den ligga i en lufttät
plastlåda.
Vadelma- ja suklaatryffelit n. 25kpl
1 dl vadelmasosetta (150 g vadelmia)
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ vaniljatankoa
230 g tummaa suklaata
60 g pehmeää voita
60 g pehmeää voita
1 rkl vadelmalikööriä
1 dl kaakaota
1 dl kaakaota
Soseuta sulatetut pakastevadelmat pusertamalla ne hienon siivilän lävitse. Kuumenna vadelmasose, hunaja ja vaniljatangon siemenet kiehuvaksi seokseksi. Hakkaa suklaa hienoksi. Kaada lämmin marjasose suklaan joukkoon ohuena norona samalla sekoittaen, jotta massa ei juoksetu. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää joukkoon voi pieninä kimpaleina. Mausta halutessasi alkoholilla. Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja kierittele ne kaakaojauheessa. Pallot voi myös kastaa sulatettuun suklaaseen ja kieritellä kaakaojauheessa, kun suklaa on lähes kovettunut.
Leilan vinkki! Tryffeleitä voi säilyttää huoneenlämmössä ilman, että ne pilaantuu. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Leilan reseptit ovat parhaimmasta päästä ja niitä löytyy todella huonosti suomeksi. Kiva kun kääntelet niitä meille!
VastaaPoistaHei Siiri! Helpottaisi minua, jos löytyisi samat suomeksi ja ruotsiksi, mut ilomielinhän mä näitä käännän kun monet näyttää niitä kaipailevan :)
Poistammm... :) Vad fin din blogg blivit!
VastaaPoistakram/S
Tack S ♥
Poista