Leilas New York blueberry cheesecake
New York blueberry cheesecake
1 cheesecake/ 1 juustokakku
Kexbotten
- 300 g digestivekex
- 150 g smör
Cheesecakesmet
- 600 g philadelphiaost
- 2 1/2 dl kesella 10%
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit kvalitetschoklad
- 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
New York mustikka-juustokakku
Keksipohja
- 300 g digestivekeksejä
- 150 g voita
Juustokakkuseos
- 600 g philadelphiajuustoa
- 2 1/2 dl maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 1 1/2 dl mustikoita
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi.
- Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle.
- Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
- Lisää tuorejuustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
- Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
- Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirottele pinnalle mustikat.
- Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 min. Peitä kakku foliolla jos se tummuu liikaa.
- Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
Tämä on ehkä maailman paras juustokakku ikinä :)
VastaaPoistaBlogissani on sinulle tunnustus!
Kiitos siitä Kimara! :) Tämä oli todella herkullista!
PoistaSå gott :) Måste pröva den direkt när jag "får" äta gott igen. Hoppas du/ni har en fin dag!
VastaaPoistaKram/S
Kämpa på S! Vi bara gör en massa gott här :) Prova den sen för du kommer älska denna härliga cheesecake! Kram!
PoistaEt tullu maistaan sitä toista niin nyt ei voi verrata :-P tämä on varmaan kans hyvää nuita mustikoita kun on, kevyempi nam!
VastaaPoistaT: Anette
No enhän minä kerennyt ja voin vain kuvitella, että hyväähän se varmasti oli! Nyt olenkin vähän innostunut näistä uunijuustokakuista kun en tiennyt että ovat näinkin hyviä :) oli kevyempi kun mies osti 5% tuorejuustoa :D en kyllä huomannut rasvan puuttumista!
PoistaMitä mieltä olet, kävisikö tähän karpalot mustikoiden tilalle? Vähempi niitä varmaan täytyisi laittaa kun ovat kirpsakampia, mutta tekisi mieli kokeilla :)
VastaaPoistaHei KattiPaakari! Varmasti kävisi ja uskon, että tulee vähintäänkin yhtä hyvää.! Käy ihmeessä kommentoimassa täälläkin, jos kokeilet. Olisi mukava kuullamiten onnistuit! :)
VastaaPoistaTein viikonloppuna kakkua karpaloilla ja oli kyllä hyvää! Tuotos näkyvillä blogissani :)
VastaaPoistaKiitos Kattipaakari kommentistasi! Kävinkin siellä katsomassa ja oikein mallikas kakku oli valmistunut! Nam :) P.S. Kastike oli loistava idea!
Poista