tiistai 22. tammikuuta 2013

Leilas Chocolate Swirl Cheesecake - by Anette!

Chocolate Swirl Cheesecake

1 cheesecake - 1 juustokakku
  • Kexbotten
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate Swirl

  • 150 g mörk kvalitetschoklad 60%
  • 3 msk espressokaffe
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
7. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
9. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
10. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
11. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
12. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
13. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
14. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
________________________________

Chocolate Swirl Juustokakku

  • Keksipohja
  • 400 g digestivekeksejä
  • 200 g voita

Juustokakkuseos

  • 600 g philadephia-tuorejuustoa
  • 2 1/2 dl maitorahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dlkuohukermaa

Chocolate Swirl

  • 150 g tummaa suklaata (60%)
  • 3 rkl espressokahvia
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi.
3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen teflonvuoan pohjalle.
4. Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä. Alenna unin lämpötilaa 140 asteeseen.
5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
6. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
7. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
8. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Sekoita espresso suklaasulan joukkoon.
9. Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita suklaasula toisen juustoseoksen joukkoon.
10. Kaada juustokakkuseoksia keksipohjan päälle vuoron perään.
11. Tee kuvioita kakkuun veitsellä tai hammastikulla.
12. Kypsennä kakkua uunin keksitasolla noin 1 ½ tai kunnes se on kypsä.
13. Anna jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli aivan tosi hyvää Anette! 9 pistettä 10! Tykkäsin siis paljon ja suosittelen kokeilemaan, mutta keksipohjan saa tehdä niin ohuena kuin mahdollista! Aneten vinkki :) Nam!!

    VastaaPoista
  2. suklaa suli hyvin mutta kun lisäsin espresson niin se meni sellaiseksi tahmeaksi möykyksi :/ höh

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)