keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Leilas New York blueberry cheesecake


New York blueberry cheesecake

1 cheesecake/ 1 juustokakku

Kexbotten

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör

Cheesecakesmet

  • 600 g philadelphiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.


New York mustikka-juustokakku

Keksipohja

  • 300 g digestivekeksejä
  • 150 g voita

Juustokakkuseos

  • 600 g philadelphiajuustoa
  • 2 1/2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl mustikoita
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi.
  3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle.
  4. Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
  6. Lisää tuorejuustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
  7. Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  8. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirottele pinnalle mustikat.
  9. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 min. Peitä kakku foliolla jos se tummuu liikaa.
  10. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.


10 kommenttia:

  1. Tämä on ehkä maailman paras juustokakku ikinä :)
    Blogissani on sinulle tunnustus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siitä Kimara! :) Tämä oli todella herkullista!

      Poista
  2. Så gott :) Måste pröva den direkt när jag "får" äta gott igen. Hoppas du/ni har en fin dag!

    Kram/S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämpa på S! Vi bara gör en massa gott här :) Prova den sen för du kommer älska denna härliga cheesecake! Kram!

      Poista
  3. Et tullu maistaan sitä toista niin nyt ei voi verrata :-P tämä on varmaan kans hyvää nuita mustikoita kun on, kevyempi nam!

    T: Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enhän minä kerennyt ja voin vain kuvitella, että hyväähän se varmasti oli! Nyt olenkin vähän innostunut näistä uunijuustokakuista kun en tiennyt että ovat näinkin hyviä :) oli kevyempi kun mies osti 5% tuorejuustoa :D en kyllä huomannut rasvan puuttumista!

      Poista
  4. Mitä mieltä olet, kävisikö tähän karpalot mustikoiden tilalle? Vähempi niitä varmaan täytyisi laittaa kun ovat kirpsakampia, mutta tekisi mieli kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Hei KattiPaakari! Varmasti kävisi ja uskon, että tulee vähintäänkin yhtä hyvää.! Käy ihmeessä kommentoimassa täälläkin, jos kokeilet. Olisi mukava kuullamiten onnistuit! :)

    VastaaPoista
  6. Tein viikonloppuna kakkua karpaloilla ja oli kyllä hyvää! Tuotos näkyvillä blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kattipaakari kommentistasi! Kävinkin siellä katsomassa ja oikein mallikas kakku oli valmistunut! Nam :) P.S. Kastike oli loistava idea!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)