tiistai 5. helmikuuta 2013

Herrojen piirakat - Herrarnas piroger



Herrojen sauna-iltaa vietettiin lauantaina ja tietenkin haluan teillekin näyttää uusia reseptikokeiluja. Kummatkin reseptit Kinuskissan leivontakirjasta, voileipäkakun reseptiä muuntelin aika rajusti ja tietenkin julkaisen sen reseptin mitä itse käytin. Resepti löytyy blogistani kansiosta voileipäkakkuja. Hyvä ja helppo voileipäkakku! Tämän postauksen piirakat olivat todella maukkaita ja näitä tehdään vielä paljon lisää. Tämä resepti jää suosikkien joukkoon. Parhaillaan hieman jäähtyneinä maidon kera...nami! :) Voileipäkakkua ei tullut maistettua kokonaisuutena, mutta täytteet maistuivat hyvältä ja se riitti toteamaan, että lopputuloskin on varmasti hyvä. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Herrojen piirakat

Taikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 1/2 dl kauraleseitä
1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g valkosipulituorejuustoa
1 punasipuli
100-150 g kinkkua
250 g kirsikkatomaatteja 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seoksen joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Muotoile taikinasta pieniä pyöreitä palloja ja paina litteäksi tai kauli pyöreiksi n. 10 cm halaisijaltaan. Levitä tuorejuusto piirakkalevyjen päälle ja lisää muut täytteet. Nipistä reunoihin ryppyjä karjalanpiirakan tapaan. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Bastukväll för herrarna i lördags och då vill jag så klart visa upp de nya salta bakverken som jag fick prova göra. Båda recepten från "Kinuskissa leipoo - Tervetuloa juhliin!". Måste säga att speciellt dessa piroger smakade väldigt gott och ska absolut ätas nybakade med mjölk...mums! :) Det blev också en smörgåstårta med skinka och renkött. Den fick jag inte smaka på som en helhet men båda fyllningarna var goda. De blev så klart avsmakade av själva bagerskan :D Receptet hittar du under kategorin smörgåstårtor här i min blogg. Prova dessa!

Herrarnas piroger

Degen:
3 dl mjölk
25 g jäst
1/4 tsk salt
2 msk olja
1 msk sirap
1 1/2 dl havrekli
1 ps (ca.100g) potatismospulver
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen:
100 g vitlöksfärskost
1 rödlök
100-150 g strimlad skinka
250 g körsbärstomater

Värm mjölken så att den är fingervarm och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt salt, olja och sirap. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa lite i sänder tills du har en jämn deg. Låt degen jäsa i ungefär 30 minuter. Forma små bollar av degen (12-14 st) och platta till dem, ca. 10 cm i diametern och 3 mm tjocka. Bred vitlöksfärskost på de och sedan fyllningen. Nyp ihop kanterna på pirogerna. Grädda i 225 grader i ca. 20 minuter.



   

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)