tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin tortut - Runebergstårtor




Ihana Runebergin päivä! Tänään juhlittiin Runebergiä näillä ihanilla tortuilla, jotka Virpi on leiponut. Valitettavasti en saanut itse maistaa, mutta olivat kuulemma tosi hyviä! Kuvista näkeekin, että ovat varmasti herkullisia! Tässä teille resepti! :)

Runebergin tortut a la Virpi P!
20 annosta

Taikina:
300 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl mantelia jauhettuna
1 dl piparkakkuja murennettuna
1dl korppujauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa

Kuorrutus:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta (n. 1 dl tomusokeria + n. 1 rkl vettä)

1. Murskaa piparkakut. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
3. Sekoita joukkoon jauhoseos.
4. Nostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin.
5. Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia tai hilloa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota leivonnaiset vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa).
6. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin hyvin pienissä erissä vettä.
7. Laita jokaisen leivoksen keskelle nokare hilloa ja ympäröi hillosilmä tomusokerikuorrutuksella.

Suuri kiitos Virpille, kun sain julkaista hänen tekemien torttujen kuvat ja reseptin blogissani näin Runebergin päivän kunniaksi!

Härliga Runebergsdagen! Runebergsdagen firas i Finland den 5 februari till minne av nationalskalden Johan Ludvig Runeberg. Ofta firas denna dag med runebergstårtor. Dessa är bakade av Virpi och var helt klart smarrigt goda! Här får ni receptet! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)