torstai 4. heinäkuuta 2013

Mackays Lemon curd juustokakku vaahtokarkkipohjalla


Syntyi idea kokeilla juustokakkuun vaahtokarkkipohjaa. Kyllä onnistui paremmin kuin odotin. Vaahtokarkkipohjaa tulee varmasti kokeiltua uudestaan! Tämä kakkuohje on mitoitettu 26 cm kakkuvuokaan. Pienempään vuokaan tehtäessä (alle 20 cm) kannattaa käyttää minivaahtokarkkeja, ettei kakku jo kaadu vieraiden päästyä kakun puoliväliin ;)

Mackays Lemon curd juustokakku vaahtokarkkipohjalla

Pohja (26cm vuoka):
n. 200 g vaahtokarkkeja

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g Mackays Lemon curd
1 pussi Dr.Oetker vaniljanmakuista kakkumoussea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Kiille:
Mackays Lemon curd tahnaa noin 1 cm kerros n. 200-300 g

Käytä 24 cm irtopohjavuoan reunaa ja laita se tarjoilulautasen päälle (ilman pohjaa). Suosittelen laittamaan reunavuoan pahvisen kakkupaperin päälle ja tasaisen tarjoilulautasen päälle, jotta täyte ei valu ulos kakkuvuoan reunoilta. Öljyä reunat ohuelti tai laita reunakalvo vuoan reunoille. Laita vaahtokarkkeja tiiviisti kehyksen sisälle, josta syntyy kakun pohja. Ei liian tiheään, ettei pohja "paisu" isommaksi, kuin kakku ottaessasi kakun reunat pois.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon lemon curd. Valmista kakkumousse pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vaahto kermaseoksen joukkoon. Laita liivatelehdet likoamaan veteen noin viideksi minuutiksi. Lisää sokerit ja kiehauta sen jälkeen vesi kattilassa, johon sulatat liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytevaahtoon. Kaada täyte vaahtokarkkipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Vaahtokarkkipohja ja täyte kestää myös hyvin pakastuksen.

Hyytyneen kakun päälle levitetään Lemon curd tahna, jonka jälkeen poistetaan reunavuoka. Valmis tarjottavaksi!




6 kommenttia:

  1. Nam! Lemon Curd on mielettömän hyvänmakuista, joten tämäkin maistuu varmaan todella ihanalle! Ei olisi itselläni tullut mieleenkään tehdä pohjaa vaahtokarkeista, mutta nyt pitää koittaa sitäkin joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testailemaan vaan Suklaapossu! :) Vaahtokarkkipohja-ajatus syntyi siitä, kun kaappi on täynnä vaahtokarkkipusseja, joita hamusin itselleni MMF:ää varten. Kiitos kommentistasi ja linkitin muuten blogisi listalleni :)

      Poista
  2. Onpas hauska idea tuo vaahtokarkkipohja!:) Pitää ottaa idea talteen!:)

    VastaaPoista
  3. Erittäin kaunis toteutus.
    Vaahtokarkit ei ole minun juttu, mutta ne pörrää ympärillä ja tunkee matkalaukkuun....tämä resepti taltioidaan, kiitos!

    Terveisin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nami-hiiri :) Joo ei vaahtokarkit ole kaikkien juttu, mutta aika monen suussa sulaa. Lisäsin sinutkin blogilistalleni :) Kiva uusi tuttavuus!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)