tiistai 29. lokakuuta 2013

Isoäidin sokerikakku


Olen matkalla Ouluun ja istun autossa tabletti kädessä ja päivittelen blogia :) Tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista tapahtuu...usein tunnen itseni melkoiseksi tekniikan ihmelapseksi. Tällaista tapahtuu siis harvoin. Olen matkalla Ouluun vähän shoppailemaan ja käyttämään miestäni lääkärissä. Tietenkin tarkoitus on käydä Oulun Colore kaupassa, jossa myydään aivan ihania vintage kakkukoristeita ja kuppikakkuvuokia! Laitan teillekin kuvia ja arvonnan pystyyn blogin 1-vuotis päivän kunniaksi!

Tässä tulee teille isoäidin mahtavan sokerikakun ohje:


Isoäidin sokerikakku

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl lämmintä matoa

Voitele vuoka. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi ja yhdistä maidon kanssa. Sekoita munasokeriseos ja jauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Kaada joukkoon voimaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


2 kommenttia:

  1. Tykkään tällaisista perinteisistä ohjeista, otanpa siis ohjeen heti talteen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä perinteiset ohjeet ovat melkeinpä niitä parhaimpia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)