tiistai 15. lokakuuta 2013

Syksyn herkullisin omenapiirakka kotimaisista omenoista


Omenapiirakka ja vaniljakastike on vain niin taivaallinen yhdistelmä. Sain äidiltäni taas niin ihanan piirakkareseptin, jossa yhdistyy kaikkien herkkuvaatimusten kriteerit. Tiesin jo uunista nousevasta ihanasta tuoksusta, että nyt on tulollaan jotain taivaallisen hyvää, jota kukaan ei voi vastustaa.


Omenapiirakka

4dl  sokeria
8dl vehnäjauhoja
200 g voita

Paloittele voi. Sekoita ylläolevat ainekset keskenään tasaiseksi murutaikinaksi. Siirrä 2 dl murutaikinasta erilliseen astiaan.

4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 dl maitoa

Sekoita murutaikinan joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat ja maito. Sekoita sen jälkeen tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina uunipellille ja lisää omenalohkot piirakan päälle. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Omenan kaunis kuori antaa piirakalle ihanan herkullisen ulkonäon.

Sirottele murutaikina (2 dl) piirakan päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera...Nam! :)



6 kommenttia:

  1. Äideiltä tulee ne parhaat ohjeet kyllä <3
    Näyttää ihanalta piirakalta :) Minunkin pelltipiirakkaohjeet on äidiltä perittyjä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru ja niin tulee :) ♥ kyllä äideillä on aina vaan lisää ohjeita jemmassa ja niitä tipahtelee tasaisin väliajoin, aina kun tarvetta tulee :)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen piirakka :) Tuo murupäällinen tekee piirakasta varmaan hieman omena-kauraherkkumaisen. Nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Kyllä tämä kieltämättä sellaiselta herkulta maistuu! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, kyllä oli maukas piirakka :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)