maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pirkan amerikkalainen juustokakku

 
Valmistin tämän aivan ihanan juustokakun uunissa. Teen aika paljon hyydytettyjä juustokakkuja, jotka eivät tarvitse uunia, mutta välillä nämä perusjuustokakut pääsevät enemmän suosioon. Nämä eivät vain näytä niin kauniilta. Minulla ainakin kakku lähtee halkeilemaan joka ikinen kerta ja halkeamia peittelen sitten marjoilla tai kuten tässä kakussa mandariinilohkoilla :)

Vappukin on tulossa ja olen toki tehnyt simaa ja paistanut munkkeja. Vappuja toivotellaankin sitten niitä herkutellessa. Viikonlopuksi valmistuu myös kakku meidän lempparijäbälle Tatulle ja saadaan juhlia 3-vuotis syntymäpäiviä mukavassa seurassa. Mukavaa alkuviikkoa kaikille!

16 annosta

Amerikkalainen juustokakku ( K-ruoka.fi )

Pohja:
150 g Pirkka mejerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl Pirkka luomu grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte:
2 rs (a` 200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1 prk (200 g) Pirkka kevytkermaviiliä
1 dl Pirkka kevytkermaa
4 Pirkka kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. 
 
2. Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.  
 
3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.




4 kommenttia:

  1. Uunijuustokakun halkeilemiseen ainakin minulla auttoi vesihautessa paistaminen. Ei halkeile yhtään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kokeilla! Kiitos vinkistä Toffeepallo :)

      Poista
  2. Toffeepallo on oikeassa, kannattaa kokeilla. Tuo pohjan väri kakussa ei näytä kovinkaan houkuttelevalta, en aio käyttää grahamjauhoja. Aina ei kaiken tarvitse olla terveellistä! Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Milla! Itsekin olin niin tyytymätön ulkonäköön ja olet kyllä oikeassa että grahamjauhot tekevät pohjasta liian terveellisen näköisen ;) niin ja nyt kyllä kokeilen vesihauteessa paistamista kun tuon halkeilun takia ovat niin ikävän näköisiä. Kiitos Milla kommentistasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)