keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Leila bakar! - Leila leipoo!

Jaaa! Nu har jag fått ett härligt uppdrag en månad framöver och det ska bli så härligt! :) Nämligen Sanna bakar som Leila bakar och jag hoppas ni också blir glada av detta. Jag bara älskar Leila och nu när hon börjat baka i Finland kan jag hur lätt som helst prova hennes recept i bloggen.

Jag har ett mer "hälsosamt liv" på g här hemma och ska nu prova göra även några maträtter, alltså detta är bara så spännande! Jag har en sån mängd av energi att ge nu att jag vill göra alla recept på en gång. Nu blir det så många Leila recept som jag bara hinner t o m. 16 februari!

Var med på denna underbara resa till Leilas värld :) för detta är en verklig hyllning till Leila som börjat baka på TV4 år 2007 då vi fortfarande bodde i Sverige och ända sen dess har hon inspirerat mig att baka en massa gott.

Ihanaa! Jotain aivan ihanaa on nyt tulossa ja minun uusi tehtäväni on leipoa, kuten Leila leipoo! :) Tämä tehtävänanto on kuukauden kestävä uudenlainen juttu, jota toivottavasti innolla seuraatte. Leivon Leilan reseptejä 16. helmikuuta saakka ja neloselta näet samalla Leilan leivontaohjelman. Katso ohjelman seuraavat lähetysajat täältä. 

Nyt kun Leila leipoo myös Suomessa tämä onkin helppo aluevaltaus blogimaailmassa. Itselläni on meneillään tällainen terveellisempään suuntaan menevä elämäntapamuutos, joten kokeilen myös Leilan ruokia ja se tuntuu todella jännittävältä blogilisäykseltä :) Energiaa on nyt enemmän kuin koskaan ja tekisi mieli leipoa kaikki ja heti, mutta niitä tulee kuitenkin ehkä hillitymmin tehtyä :)

Ole mukana tällä ihanalla tutkimusmatkalla Leilan reseptimaailmaan, koska tästä tulee todellinen kunnianosoitus Leilalle! Hän on inspiroinut leivonta-ohjelmallaan vuodesta 2007, jolloin asuimme vielä Ruotsissa ja onhan Leilan reseptejä tullut kokeiltua aika monta vuosien varrella!



Har provat baka Leilas kanelbullar idag och enligt henne ska man alltid ha vanliga kanelbullar i frysen och där måste jag instämma. Dessa kanelbullar var så enkla att jag aldrig gjort detta så fort. Våra tjejer var helt häpnade över att jag inte stod hela dagen på mina fötter och bakade kanelbullar för det brukar faktiskt bli lite så ibland :)

Gör så här: Baka först en helt vanlig kanelbulledeg som du brukar använda. Låt den jäsa upp i ca. 1 timme. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock. Bred smöret på degen och strö över råsocker och pudra över kanel. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten). Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter). Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över strösocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter i 200 grader.

Riktigt goda och saftiga bullar. Min man blev riktigt glad över dessa riktigt stora och saftiga bullarna och nedan ser ni en bild på min mans födelsedagstårta som jag gör den 30 januari ur min nya tårtbok :) Två stora bullar till honom! :D

Tässä olen kokeillut Leilan kanelipullia näin alkuun ja täytyy kyllä sanoa, että pullan leipominen ei ole koskaan ollut helpompaa. Pohjana ihan tavallinen pullataikina. Kun taikina on noussut tunnin verran nostat sen pöydälle ja painelet sen varovasti suorakaiteen malliseksi n. 1,5-2cm paksuksi levyksi. Sen jälkeen levität pehmeän voin, sokerin ja kanelin levyn päälle. Taitat kaksinkertaiseksi ja leikkaat pitkulaisia suikaleita taikinasta. Kiepautat kierrepullia ja ladot pellille vierekkäin. Annat pullien nousta noin tunnin ja tarkoitus onkin nyt että pullat ovat ihan kiinni toisissaan. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 10 min. 200 asteessa.

Joku sanoo heti, että peltipullaa, mutta ei kuitenkaan, vaan irtoavat helposti toisistaan. Tulee vain mehevämpiä pullia ja meidän pullista tulikin sellaisia "junttipullia" niin kuin mies sanoi töistä tullessaan, koska olivat niin mahdottoman isoja ja muhkeita :) Miehen syntymäpäiväkakuksi 30. tammikuuta olenkin suunnitellut jotain "isoja ja muhkeita", nimittäin bikinikakun uudesta Pullahiiren leivontakirjasta! :D Tämä on mielestäni vain hauskaa, kun kakkumaailmassa kaikki on sallittua, joten ei muuta kuin estot nurkkaan ja leipomaan!


Här ser ni min nya gasolbrännare som jag får använda nu när jag ska prova göra Leilas Crème Brûlée! Tack för denna fina present Sussu och Leila! :)

Tässä myös uusi kaasupoltin, jolla saan kokeilla Leilan Crème Brûlée ohjetta! Kiitos Sussulle ja Leilalle tästä ihanasta lahjasta! :)






3 kommenttia:

  1. Hei Sanna! Ihana idea. Tulen seuraamaan postauksiasi. Teen kyllä niin joka tapauksessa! Mukavia leivontahetkiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paakaripiia! Ihanaa kun seuraat blogiani :)

      Poista
  2. Leilas recept på kanelbullar:
    www.leila.se

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)