sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Rieska - Finsk tunnbröd


2 kpl - 2 st

Ohrarieska

Myllyn paras ohjeella:
2 dl kylmää vettä
4-4,5 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja leivo välittömästi n 0,5 cm paksuisiksi rieskoiksi. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300 asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean. 

Kornmjölstunnbröd

2 dl kallt vatten
4-4,5 dl kornmjöl
1 tsk salt

Blanda ingredienserna snabbt till en deg. Baka ut två 0,5 cm tjocka runda tunnbröd. Nagga bröden med en gaffel och stek i bakugn eller vanlig ugn i 250-300 grader ca. 15 minuter. Tunnbrödet blir bra om den får snabbt åka in i ugnen då degen fortfarande är kall och ugnen så varm som möjligt då bildas vattenånga och brödet får mer volym då den bakas utan jäst.






4 kommenttia:

  1. Oli kyllä hyviä :) Äitini rieska-opissa olin ja huomaakin, että minun rieska komeilee alimmaisena :D

    VastaaPoista
  2. Ok, bakar i veckan :) Ett måste!

    Kram, saknar er!


    /S

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)