maanantai 4. helmikuuta 2013

Herrojen voileipäkakku - Herrarnas smörgåstårta




Porokinkku voileipäkakku 20 hengelle
Ren- och skinksmörgåstårta för 20 personer

Herrojen voileipäkakku

20 hengelle

Pohja:
n. 2 pkt paahtoleipää
Kostuta pohja lihaliemellä (3dl vettä + 1/2 lihaliemikuutio)

Kinkkutäyte (kahteen väliin):
250g savustettua kinkkua
150g creme fraiche
200g ruohosipulituorejuustoa
2 tl sinappia

Porotäyte (yhteen väliin):
150g kylmäsavuporoa
150g creme fraiche
200g ruohosipulituorejuustoa

Koristelu:
200g tuorejuustoa (ruohosipuli)
salaatinlehtiä
viinirypäleitä
100g porosiivuja
150g kinkkusiivuja

Sekoita täytteiden ainekset. Asettele 8-10 paahtoleipää voileipäkakun pohjaksi. Määrä riippuu kakun muodosta. Kostuta pohjaa lihaliemellä, jokaiseen väliin n. 0,75 dl kostuketta leipien tuoreuden mukaan. Täytä ensimmäinen kerros kinkkutäytteellä, toinen kerros porotäytteellä ja kolmas kerros taas kinkkutäytteellä. Peitä kakku lopuksi paahtoleipäviipaleilla ja muista kostuttaa viimeinenkin kerros. Levitä kakun reunoille ohuelti tuorejuustoa ja koristele salaatinlehdillä, viinirypäleillä, porosiivuilla ja kinkkusiivuilla.


Herrarnas smörgåstårta

Botten:
ca. 1-2 pkt skivad landgångsbröd, vitt bröd, längdskuret
Fukta tårtan med ca. 3dl köttbuljong (3 dl vatten + 1/2 tärning)

Skinkfyllning (två lager):
250g rökt skinka
150g creme fraiche
200g färskost med gräslök
2 tsk senap

Renköttfyllning (ett lager):
150g kallrökt renkött
150g creme fraiche
200g färskost med gräslök

Garnering:
200g färskost (med gräslök)
salladsblad
vindruvor
100g skivad renkött
150g skivad skinka

Blanda ihop de två fyllningarna var för sig. Lägg 8-10 brödskivor intill varandra beroende vilken form du vill ha på tårtan (och fukta brödskivorna med buljong) och bred på hälften av skinkfyllningen. Gör ett likadant lager med renköttfyllningen. Gör ytterligare ett lager med skinkfyllningen. Täck med resterande brödskivor och bred ut ett tunt lager av färskosten på tårtan. Garnera med salladsblad, vindruvor, skivad skinka och renkött.



7 kommenttia:

  1. Finaste smörgåstårta! Händiga du :) Alla "köttätare" måste ju bara älska den.....
    Ses på fredag!

    Kram/S

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. ja och ska försöka komma med en vegetarisk variant snart då jag kan läsa mellan raderna ;D

      Poista
  3. Hei Sanna! En ole tehnyt aiemmin voileipäkakkua ja tämä ohje kuulostaa hyvältä. Sinappi tosin täytyy allergian takia korvata jollain muulla, esim. mustapippurilla? Persiljalla?
    Minkä kokoinen tuosta tulee? Ts. miten leveä ja pitkä täytyy kakkualustan olla? Kiitos sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Sinappia en ehkä lähtisi suoranaisesti korvaamaan millään, vaan maistaisin valmista seosta ja sitten ehkä lisäisin hieman mausteita, jos tuntuu, että makua ei ole tarpeeksi. Voi olla, että tarvitsee vähän suolaa tai voi olla että ei tarvitse.
      Koemaista kuitenkin ensin :)

      Koko, jonka itse tein oli n. 15x40cm. Pystysuunnassa 1,5 paahtoleipää ja vaakasuunnassa muistaakseni 4-5 paahtoleipää ja 3 täyteväliä. Eli 4 kerrosta paahtoleipää. Voi tehdä neliskanttisen (3x3), silloin menekki olisi 9x4 siivua paahtoleipää. Toivottavasti vastauksestani on apua :)

      Käy mielellään antamassa ohjeesta palautetta, kun olet kokeillut tätä :)

      Poista
  4. Mietin, että jos tekisin 3x3, minkähän kokoinen alusta tulee olla? Riittääkö esim. 34x34x17 koolla oleva alusta? Nim.kokematon :)
    Kun kokeilen reseptiä, laitan palautetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittää hyvin. 3×3 paahtoleivälle pitää olla vähintään 30×30cm tarjoiluastia :) Lykkyä voileipäkakun tekoon! Onnistut ihan varmasti! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)