maanantai 21. lokakuuta 2013

DIY - "Tee se itse" Yleispuhdistusaine



Tämä puhdas, turvallinen ja vihreä tuote syntyy jokaisen omassa keittiössä! Lähdin kokeilemaan omatekoisen puhdistusaineen tekoa, koska inhoan puhdistaa keittiönpöytää teollisilla puhdistusaineilla. Tämä on etikkapitoinen ja  jos hajua ei voi sietää ei ehkä kannata lähteä tätä tekemään :) Toki "maustaminen" häivyttää etikan hajua.

Tällä puhdistaa niin keittiön eri pinnat kuin ikkunatkin. Puhdistusaineen voi "maustaa" erilaisilla mausteilla, sitrushedelmillä, puolukoilla, kuusenhavuilla yms. Juuri tämä ohje on minun kehittelemä, mutta inspiraatiota voit hakea täältä ja jokainen voi kehitellä oman suosikin :)

Sannan "Tee se itse" yleispuhdistusaine:

1 l Etikkaa
6 sitruunan kuoret
2 appelsiinin kuoret
n. 1 dl karpaloita

Kuori sitruunat ja appelsiinit. Laita kuoret lasipurkkiin/lasipurkkeihin. Lisää joukkoon karpalot ja kaada etikka ainesten päälle. Sulje tiiviisti korkilla/kannella ja anna seoksen levätä huoneenlämmössä vähintään 2 viikkoa. Siivilöi puhdistusaine ja kaada se puhtaaseen suihkepulloon laimentamalla (sekoitussuhde: 1:1). Valmista käytettäväksi.




6 kommenttia:

  1. Noni, just tänään sanoin sambolle että pitää ettiä joku "martta"ohje että sais puhtaaks suihkuovet..toimiikohan tämä? pitää olla aika ytyä. Pitääpä tehä tällaasta, saippuaki ois kiva kokeilla! vinkvink! :-)

    <3 :lla : Böö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kokeilemaan Anette! :) Etikka toimii kyllä ikkunapinnoissa ja sitruuna tehostaa pesutehoa.Katsoppas Tarun Taikakakut, sieltä löytyy saippuan tekoon vinkkejä! :)

      Poista
  2. Minä kävin täällä jo eilen illalla huokailemassa, miten ihana idea!! Siis ihan pakko kokeilla! Rakastan kaikkea tälläistä mitä voi itse tehdä, kuten saippuaa :) Nyt on vielä mandariini-aika joten eiköhän mulla tekeydy kohta mandariini-kaneli-pesuaine ;D Tää on siis ihan mun juttu! Kiitti Sanna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taru ihanasta kommentista! :) Ihanaa kun tykkäsit ja tosi kiva jos kokeilet! Tässä on kyllä monia mahdollisuuksia ja pastaväreillä voi myös turvallisesti antaa hieman väriäkin, ihan pikkuriikkisen, jos haluaa. Kerrothan miten onnistut juuri tuolla yhdistelmällä :)

      Poista
  3. Oi, aivan loistava idea! :) Olen kerännyt aika paljon tieto juurikin kemikaaleista ja niiden haitoista, ja voi hirvitys miten paljon jo ihan perus hiusshampoossa on myrkkyjä! :O Ei tietenkään kaikissa, ja sekin riippuu ihmisestä miten asian ajattelee :D No nyt on kuitenkin ollut etsinnässä erilaisa kotitekoisia shampoita, pesuaineita yms. ja tämä tulee kyllä varmasti testiin/käyttöön. Roskiin kaikki kemikaalihirveydet ! ;)
    Kiitos kiitos!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet! Itsekin havahduin kun keittiönpöytää pyyhittiin kaikenlaisilla myrkyillä ja lapset sitten laittoivat leipänsä ja hedelmänsä pöydälle...ehkä ajattelen liikaa, mutta mielestäni joissain asioissa voisi ajatella kemikaalien haittoja. Itse ajattelin tässä asiassa :) Mukavaa jos muutkin innostuu! Kiitos kommentistasi anonyymi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)