tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 17: Jouluinen juustokakku


Enää 7 yötä jouluun! Viimeisen työpäivän kunniaksi tein työkavereilleni lemppari juustokakkuani. Tässä olen yhdistänyt Kinuskikissan kolmesta eri juustokakusta kolme eri kerrosta. Ensimmäinen kerros on suussa sulava brownies-pohja, toinen kerros ihanan sitruunainen vaniljatäyte, kolmannen kerroksen kruunaa ihanan makea nutellatäyte. Oi oi oi! Tämä kakku vie kielen mennessään :)

Omilla muutoksilla tietenkin tämä kakku on muotoutunut ikisuosikiksi. Suklaata lisätty brownies-pohjaan ja täytteiden ohjeiden valkuaisia poistettu. Kuvan alla muokkaamani reseptit.


Jouluinen nutella-vaniljajuustokakku brownies-pohjalla

Brownies-pohja
125 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Katso vaihekuvat Kinuskikissan sivuilta! 

1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin n. 7 cm leveä uloke, josta voit vetää helposti valmiin kakun tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
4. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
5. Lisää lopuksi vehnäjauhot.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl Flora vispikermaa
1 tl vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri. Yhdistä kermavaahto sekä tuorejuusto.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 h.

Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
3 dl Flora vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-2,5 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä

Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

Koristele kauniilla kermapursotuksella ja sokerimassakukilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)