maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 9: Joulukarkkeja


Kotitekoinen kermatoffee on niin hyvää ja siksi niitä valmistetaan meilläkin joulukarkeiksi joka vuosi. Omatekoisissa joulukarkeissa on jokin viehätys, joka tekee jokaisesta suupalasta suuren nautinnon. Puhumattakaan siitä kuinka hauskaa on tehdä erilaisia karkkipapereita ja suunnitella toffeen ulkonäköä aina uudestaan ja uudestaan. Tänä vuonna olen käärinyt toffeet leivinpaperiin ja teipannut ne tällä ihanalla "Paper craft" teipillä :) Tuli todella jouluisia ja kauniita tarjottavia näistäkin.


Kotitekoinen kermatoffee

2,5 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1 rkl siirappia
1 rkl voita
1 rkl vaniljasokeria

Kaada kuohukerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta melko voimakkaasti. Kun seos alkaa hieman paksuuntua niin lisää joukkoon siirappi, voi ja vaniljasokeri. Jatka keittämistä. Kokeile onko toffee valmista ottamalla hieman toffeemassaa kahvilusikkaan ja sekoittamalla se kylmään veteen. Jos voit muodostaa toffeemassasta pallon niin se on valmista.

Kaada seos pellille leivinpaperin päälle kovettumaan. Leikkaa toffee kylmänä ja pakkaa leivinpaperiin, sellofaaniin tai johonkin vastaavaan paperiin. Säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa.

(Ohje: Julgodis.se)




9 kommenttia:

  1. Vau! Noi on jotenkin niin nostalgisen näköisiä luomuksia! Hianoo!

    VastaaPoista
  2. Ovatpa kauniita ja varmasti hyviäkin! Pitää varmasti testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Joo nämä ovat hyviä ja parasta on kun ne saa kääriä hienosti paperiin :)

      Poista
  3. Voi miten ihania, slurps ;D Kiva idea kääreessä käyttää tuota teippiä, pysyy hyvin kiinni ja on tosi kauniin näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teippiä oli kyllä todella hyvä käyttää. Piti paperin paikoillaan ja antoi tavalliselle leivinpaperille lisäarvoa :) Kiitos Taru :)

      Poista
    2. Teippiä oli kyllä todella hyvä käyttää. Piti paperin paikoillaan ja antoi tavalliselle leivinpaperille lisäarvoa :) Kiitos Taru :)

      Poista
  4. Oi nam! Tätä täytyy kokeilla. Mutta ehkä lähempänä joulua, muuten joutuvat jo parempiin suihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin tehtävä uusi erä ennen joulua. Nämä menevät samantien!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)