maanantai 30. joulukuuta 2013

Baileys juustokakku uudeksi vuodeksi!


Viime vuoden suosikki aatoksi juhlapöytään! Ihana Baileys juustokakku on kyllä todella hyvä vaihtoehto uuden vuoden tarjottavaksi. Hyvää uutta vuotta kaikille! Toivottavasti leivotte kaikkea kivaa ja nautitte huomenna vielä kaikenlaisista herkuista.

Nyt on blogin siivous käynnissä, jotta täältä löytyisi reseptit helpommin ja tässähän riittää töitä ennen kuin vauva syntyy. Tuntuu kuitenkin sopivalta hommalta, koska kaikki tekeminen on nyt hitaampaa ja työläämpää :) Keskimmäisen tyttären 2-vuotis syntymäpäiville leivotaan kyllä kaikkea hyvää, joten päivityksiä tulossa ihan mukavasti, mutta omalla tahdilla, koska vauhti kyllä tuntuu hiipuvan nyt hetkeksi...pahoittelut siitä.

Bloggailua tulossa kuitenkin vähintään kerran viikossa. Tämä blogi on minulle tärkeä ja yritän kyllä parhaani mukaan saada tänne uusia reseptejä ja muuta mukavaa.

Baileys juustokakku

Pohja ja reunat:
235 g kaurakeksejä
125 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaakoristein.

3 kommenttia:

  1. MMM, gott :) Måste pröva!
    Tack för fina julklapparna!

    Kram/S

    VastaaPoista
  2. Prova S! Så gott :) Tack själv vännen!

    VastaaPoista
  3. tälleen kondiittori opiskelijana vinkkinä antaisin, että noi reunapursotukset on suoraansanottuna aivan kamalat. yleisin virhe mitä kotileipurit tekevät ovat juuri tuon tyyliset ylöspäin nousevat pursotukset. ei saa SILTI LANNISTUA HARJOITUS TEKEE MESTARIN :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)