maanantai 27. toukokuuta 2013

Eclair-leivokset



Eclair-leivokset ovat pehmeitä ja makeita leivonnaisia. Tätä Leila Lindholmin ohjetta olen kokeillut vuosi sitten viimeksi ja pitävät tänä vuonnakin paikkansa ylioppilasjuhlien tarjoiltavina. Sopivat täydellisesti juhlapöytään, mutta myös arkeen. Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlat lähestyvät vauhdilla ja Eclair-leivoksilla saat varmasti jokaisen vieraan hyvälle mielelle. Onnea kaikille valmistuville!

Pate choux-taikina:
1.25 dl vettä
1.25 dl maitoa
125 g voita
0.5 tl suolaa
0.5 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa kattilaan maito, vesi, sokeri, suola ja voi. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot nesteeseen voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Lisää munat yksitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Pane taikina pursotuspussiin. Pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isolla tyllalla 8–10 cm:n pituisia tankoja (koosta riippuen n. 20 kpl). Taikina turpoaa aika paljon, joten tilaa kannattaa jättää.

Paista tuulihattuja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-18 minuuttia.Varmista, että kuoret ovat kypsiä. Jos sisään jää raakaa taikinaa, kuoret lässähtävät. Paistan näitä aina sen maksimiajan, jotta ovat varmasti kypsiä, eli niin kauan, että kuori on kauniin ruskea :)

Sannan nopea vaniljatäyte:
2.5 dl Flora vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kastike ja lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Pursota täytetyllalla leivosten sisälle.

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä

100 g sulatettua suklaata





2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä :) Ja kivoja kun täytettä voi vaihdella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Nämä on niin hyviä...ja näissäkin täyte voi olla melkeinpä mitä vain :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)