torstai 30. toukokuuta 2013

Vanhoja reseptivihkoja ja -kirjoja
Kävin Luleån jokavuotisella kirppiksellä, joka on niin valtavan iso, että siellä menee koko päivä tonkiessa kaikki kojut läpi :) Äitini kanssa päätimme lähteä käymään siellä ja minulle reissu oli uskomattomien löytöjen päivä.

"Muutama" löytö liittyi tietenkin leipomiseen. Erilaisten kakkuvuokien ja purkkien lisäksi löytyi nämä kaikki reseptivihkoset ja muutama reseptikirja. Kuvissa näkyy vanhoja reseptivihkosia, jotka toimivat käytössä hienosti vielä tänäkin päivänä. Näitä kun selailee tulee sellainen tunne, että pitäisi tehdä itse ihan kaikki, koska näistä löytyy kaikenlaisia mehu-, hillo- ja leivonnaisohjeita.

Alla olevassa kuvassa näette mahtavimman löytöni nimittäin "Prinsessojen reseptikirjan". Se on 1930-luvulta ja kirjoittaja Jenny Åkerström-Söderström on omistanut kirjan kolmelle prinsessalle Märthalle, Margarethalle ja Astridille, jotka kävivät Jennyn kotitalouskoulua. Prinsessat oppivat miten valmistaa lampaanpäätä yms. erikoisherkkuja :) Nämä reseptit löytyvät siis kotikeittiöstäni ja pääsevät kokeiluun. Ehkä jätän muutaman reseptin toteuttamatta...kirja sisältää paljon jo vanhentuneita reseptejä, joita ei nykyajan ihmiset enää ainakaan Suomessa valmista :)

Ostin kaksi erilaista kirjaa, jotka sisältyy tähän sarjaan. Toisessa ruokareseptejä ja toisessa leivonnaisia. Suosikkini ehdottomasti jälkimmäinen ja kirjasta löytyi myös muutama kuva. Tässä alla olevassa kuvassa näette prinsessojen aikaisen Kruunukakun reseptin :) Minulle tämä kirja on arvokkaista arvokkain sillä se on säilynyt 1930-luvun alulta ja on yli 80 vuotta vanha! Välistä löytyi kaikenlaista vanhaa käsinkirjoitettua lappusta ja kirjanmerkkejä...


Ensi vuonna on anottava töistä ihan vapaata, että pääsee tekemään löytöjä. Eniten rakastan juuri näitä vanhoja reseptikirjoja ja tavoitteena onkin saada suuren suuri reseptikirja-kokoelma, joka komeilee vähän siellä täällä talomme seinillä ja vitriinikaapissa. Astiat saavat muuttaa varastoon! ;)4 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä! =) Noillahan luulisi olevan jo arvoa! =D Laitahan blogiisikin sitten noita ihania reseptejä ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kakkumonsteri kommentistasi! :) luulisi olevan, mutta ei ainakaan myyjille, ehkä mulle tunnearvoa :) laitan ilman muuta jotain reseptejä, kun saan kokeiltua jotain vanhanaikaisia herkkuja. Näiden kirjojen suolaiset eivät oikein innostaneet ;)

  VastaaPoista
 3. Wau! Aivan ihania vihkosia ja kirjoja! Minä olen kaiken vanhan ystävä ja siksi kotiini on myös kertynyt kaikkia vanhoja reseptikirjoja ja muitakin kirjoja. Perintönä isoäideiltä <3
  Oletko ikinä käynyt tällaisessa blogissa: http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/
  Tämä on aivan ihana blogi ja hänellä on ihana ajatus kokeilla oman isoäitinsä reseptikirjan kaikki reseptit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä ihania! Kirjat ennen sotia on kaikista jännimpiä :) Pitää kyllä muuten kysyä mummolta löytyykö häneltä vanhaa reseptikirjaa! en ole ajatellutkaan, että voisikin löytyä jotain. Mummo on myöskin paljon leiponut! :) Kävin katsomassa blogia ja on kyllä ihana ajatus toteuttaa isoäidin kaikki reseptit! Kiitos vinkistä Taru! Nyt on niin helle ja ulkona paljon hommaa, ettei kerkeä edes blogin kommentteja tarkistamaan! Ihana kesä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)