torstai 2. toukokuuta 2013

Suukkoja suklaakakussa = Suukkokakku


Kävimme Stockmannin Hulluilla päivillä ja sieltähän piti ostaa suukkoja :) Päätin jo ennen niiden maksamista käyttää ne leivontaan ja pidin pääni. Ihme kyllä, koska en löytänyt mitään ohjetta mistään, että mihin niitä olisi käytetty.

"Nehän ovat itsessään jo leivoksia" minulle sanottiin ja niinhän ne toki onkin. En antanut silti periksi, koska halusin niitä jossain käyttää. Sitten sain taas loistavan idean käyttää niitä tällaisessa suklaakakussa, jonka ohjeella teen yleensä mutakakkua. Toimihan se ja toimi vielä aivan todella loistavasti! Nyt haluttaisi vain kokeilla mansikkasuukoilla ja muillakin suukoilla :D Parasta ikinä!

Suukkokakku
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
5 tl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata 
6 suukkoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voisokeriseokseen siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.

Leikkaa irtopohjalliseen kakkuvuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperipala ja voitele kakuvuoan reunat (leivitä halutessasi kookoshiutaleilla). Kaada 1/3 osaa taikinasta vuokaan ja asettele suukot taikinan päälle. Kuorruta suukot 2/3 osaa taikinalla. Paista kakkua 200 asteessa noin 10 min. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä. Anna kakun jäähtyä hetki.

Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.






16 kommenttia:

  1. Oi, onpas jännä ja kiva uusi idea!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kakkuateljee Pionilaakson kakkutaituri :) Tämä ei ehkä ulkonäöllään säväytä, mutta maku on lyömätön, kannattaa joskus kokeilla.

      Poista
  3. Seuraava suukkokakku valmistuukin mansikkasuukoista mansikkajuustokakussa :) Sitä tehdään hääpäivän kunniaksi kesäkuussa!

    VastaaPoista
  4. Wonderful!! Rakastan noita suukkoja nami nami!! Laitan tämän reseptin omalle listalle, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun mukava kuulla, kiitos komnentistasi Piparipulla :) Kannattaa kokeilla, jos rakastaa suukkoja! :) Minäkään en jaksa odottaa seuraavaa suukkokakkua!

      Poista
  5. Komppaan kanssabloggaajia - hauska idea :D Kokeilulistalle tämä! Kiva blogi sinulla - sopiiko lisätä linkkilistalle?

    Anna Sokerimuruista

    VastaaPoista
  6. upeaa taidankin lainastaa tätä kun tyttöjen yhteissynttärit pidetään :). Kokeilen ehdottomasti mansikkasuukoilla :) kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla! :) Kiitos! Joo minullakin kauhea kiire kokeilemaan mansikkasuukkoista kakkua, mutta nyt pitää odotella hääpäivää niin saa taas suukotella :)

      Poista
    2. Onpa mukava kuulla! :) Kiitos! Joo minullakin kauhea kiire kokeilemaan mansikkasuukkoista kakkua, mutta nyt pitää odotella hääpäivää niin saa taas suukotella :)

      Poista
  7. Testattiin, oli isompi vuoka niin piti isontaa taikina. Hyvää oli! Ja NAMI!!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Auli! Mukavaa kun testasitte :) Ihana kuulla, että oli hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)