torstai 16. toukokuuta 2013

Meidän Äitienpäivä



Isomummo Vienan äitienpäiväkakku. Ruusut tein Herkkuhovin loistavilla ohjeilla! Oikealla ensimmäinen ruusuni ja vasemmalla toinen, joka onnistui jo paremmin :) Hyvät ja selkeät ohjeet tarjoaa Herkkuhovi. Tuhannet kiitokset Herkkuhoville!



Sirpa-mummon kakusta tuli tällainen vähän perinteisempi, kun hän ei tykkää sokerimassasta. Sisältö on kuitenkin kaikissa kakuissa sama.


Riitta-mummon äitienpäiväkakku sokerimassakoristein ja kuorrutettu sokerimassalla.  Kuorrutus on painettu kakun reunoille yhdessä tyttöjen kanssa ja jälki on sen mukaista...kaunista :)


Tässä näette myös minun kakkuni :) Äitienpäivä ei aina ole ollut minulle itsestäänselvyys. Pelkäsin jo muutaman vuoden, etten koskaan saa sitä viettää omien lasteni kanssa. Ymmärrän, että äitienpäivä voi olla joillekin hyvin vaikea päivä. Useimmille meistä tämä kuitenkin on onnen päivä ja saamme katsoa ihmeellistä ja kaunista jälkikasvuamme, joista olemme niin ylpeitä.

Tämä oli kolmas äitienpäiväni ja tänä vuonna sain tyttäriemme koristellun kakun juhlapöytään. Kakun päällä oli puoliksi syötyjä sokerimassakoristeita ja sormella painettuja reikiä, mutta se oli kaunein kakku ikinä. Ehkä ensi vuoden kakkuun saan jo tyttöjen taiteilemia kukkia, kun nyt sokerimassa enimmäkseen menee suuhun, eikä niistä sitten tahdo syntyä koristeita :) 

Aamullisen kahvittelun jälkeen lähdimme jokavuotiselle kierrokselle mummoja katsomaan ja toivottamaan hyvää äitienpäivää. Tämä äitienpäivä olikin vähän rankempi, kun edellisenä päivänä juhlittiin mieheni enon viisikymppisiä :) Niistä tulossa lisää seuraavassa postaksessa.

Äitienpäiväkakut

Linda Lomelinon sokerikakkupohja:
50 g voita
2 isoa kananmunaa
2.5 dl sokeria
0.5 tl vaniljasokeria
1 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

Voitele ja leivitä kaksi halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuokaa. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lämmitä maitoa hieman ja lisää taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita voi taikinan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Jaa taikina tasaisesti kumpaankin vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 min.

Sannan äitienpäivätäyte:
2.5 dl Flora vispikermaa
200 g laktoositonta sitruuna tuorejuustoa
0.5 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lopuksi vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe.

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta kakku sprite limukalla, sokerivedellä tai maidolla ja täytä kakku sitruunatäytteellä.

Pullahiiren sokerikreemi:
100 g suolatonta voita
1 dl tomusokeria
2 tl vanilajsokeria
1 rkl vettä

Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää vielä vesi ja vatkaa hyvin sekaisin. Levitä ohut kreemikerros kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna pinnan viilentyä ennen kuorruttamista.

Kuorruta kakku sokerimassalla tai kermalla. Koristele sokerimassakoristein.





6 kommenttia:

  1. Ihanat kakut! Varsinkin tuo sinun omasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Samaa mieltä olen, tyttöjen koristelema vie voiton <3 <3

      Poista
  2. Todella upeita kakkuja.
    Kiitos muutenkin kauniista ja inspiroivasta blogista!

    VastaaPoista
  3. Ihania kakkuja! <3 Ja mukava kuulla että ohjeista on ollut apua. Kauniita ruusuja olet saanut tehtyä, vau. :)
    Kaikki nuo kukkaset ovat vielä niin ihanan värisiäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olen todellakin niin iloinen, kun löysin ohjeesi ruusuihin. Ei niistä ole koskaan tullut mitään, mutta nyt tuli ja värjäystekniikkasikin on todella hieno oivallus. Ruusuja tulee varmasti vielä paljon lisää :) Kiitos ihanasta kommentistasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)