maanantai 6. toukokuuta 2013

Whoopie pies!


Tällä kertaa Whoopie pies leivoksia omalla reseptikokeilulla ja ehdottomasti suklaarouheella/paloilla! :) Nämä valmistui talkoonaisten saunailtaan jo kuukausi taaksepäin, mutta eivät ole ehtineet esille blogiin, kun vasta tänään. 

Kuvat on taas näpsässy taitava valokuvaaja Jarkko, jota aina kiusailen välissä näiden kakkukuvausten tiimoilta, puhumattakaan avopuolisosta :) Kiitos heille kärsivällisyydestä! 

Näistä tulee aika isoja ja helposti syötäviä, koska täyte on niin raskas. Ihanan pehmoisia ja makeita leivoksia. Leipomisiloa! :)

Whoopie pies 16 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 maustemittaa suolaa
125 g voita
1,5 dl kuivaa fariinisokeria
0,5 dl sokeria
150 g ranskankermaa (creme fraiche)
1 dl maitoa
100 g Fazerin sinistä suklaata

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja sen jälkeen siivilöi puolet jauhoseoksesta ja lopuksi maito. Hämmennä joukkoon loput siivilöidystä jauhoseoksesta ja sekoita hyvin. 

Pursota tai lusikoi 32 kpl pyöreitä taikinanokareita uunipellille ja jätä niille reilusti leviämisvaraa. Ei haittaa vaikka kaikki eivät ole samankokoisia tai taikinanokareista tulee korkeita. Uunissa nokareet muotoutuvat tasaisiksi. 

Painele suklaahippuja tai paloiteltua suklaata keksitaikinan päälle. Paista noin 10 minuuttia 175 asteessa, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Jos puolikkaat leviämisvarasta huolimatta tarttuvat toisiinsa kiinni uunissa, leikkaa ne irti toisistaan veitsellä. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään loppuun.

Voikreemi: 
300 g suolatonta voita 
500 g tomusokeria 
2 tl aitoa vaniljasokeria 
2 rkl vettä 

Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Lisää sokerit vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vettä tarvittaessa. 

Kreemin voi värjätä, pursottaa tai levittää whoopien päälle. Kreemi säilyy jääkaapissa muutaman viikon ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Whoopiet säilyy myöskin jääkaapissa muutaman päivän.




8 kommenttia:

  1. Sinäkin nyt kokeilit näitä, eikö ole ihania leivoksia? :) Minä olen ihan hurahtanut näihin! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taru! On aivan tosi ihania leivoksia! :) Maaliskuun alussa postasin ensimmäisen whoopie pie kokeiluni ja kehittelin vielä reseptiä omaan makuuni. Olen siis todella tylsä ja tein saman näköisiä taas uudestaan :) En siis ole kokeillut mitään muita erikoisempia niin kuin sinä! Pitäisi, mutta on niin paljon jonossa leivonnaisia :) Tällä kommentilla ohjailen whoopie pie tykkääjiä siirtymään Tarun blogiin - Tarun taikakakut :D

      Poista
    2. Multa oli ihan mennyt ohi nuo ensimmäiset whoopiesit! Pitäisi kyllä ajan kanssa tutkia kunnolla sun blogin vanhempia päivityksiä! Tosi kiva idea muuten noi suklaahiput. Itse aina tuskailen whoopiesien koristelun kanssa ja usein mulla on ollutkin niitä suklaaspritsauksia. Tuolla tavalla saa uutta ilmettä leivoksiin! Pistän ajatuksen korvan taakse :) Tuo leivontajono on muuten kumma juttu, mulla se on aivan kauhean pitkä, eikä se koskaan lopu vaikka kuinka leipoisi! ;D

      Poista
    3. Kiitos Taru ja ehkä tämä on myös helppo ja nopea tapa koristella whoopiet :)Eikö kuitenkin ole ihanaa, että ideat ei koskaan lopu tässä kakkujen ja leivonnaisten maailmassa ja tuo lista on tosiaan loputon! :D Aina voi kehitellä uutta ja makujakin on niin paljon! :)Meidän "työt" ei leipomalla lopu ;D

      Poista
  2. Wau, kyllä minun versiot häpeävät näiden rinnalla :D

    VastaaPoista
  3. Mun kärsivällisyyttä koettelee ainoastaan se, ettei jokapäivä ole herkkupäivä! Kysyin Tltä, että katoppa kuka on leiponu tämmösiä? Niin tuli kuin apteekin hyllyltä, että SAA. 2- vuotiaskin tietää kuka tässä talossa leipoo... Naapuri ;) Nämä oli kans ihania, semmosia jenkkityylisiä ja tuhteja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)